AK Parti'den kadınlara konferans,

AK Parti

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yıl dönümünü nedeniyle 8 Aralık 2012 saat 13.00'de ilçe başkanlığında konferans düzenleyecek.






AK Parti Bandırma Kadın Kolları Başkanlığı kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yıl dönümünü nedeniyle 8 Aralık 2012 saat 13.00'de ilçe başkanlığında konferans düzenleyecek.

AK Parti İl Başkanı Avukat Pakize Mutlu'nun konuşmacı olarak katılacağı konferansta kadınlara bundan 78.yıl önce verilen seçme ve seçilme hakkı enine boyuna ele alınacak.


-Kalkınma ancak eşitlikle olur, AK Parti Bandırma Kadın Kolları Başkanı Asiye Bilgin ise kadın seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78.yılı nedeniyle yaptığı açıklamasında, Toplumsal ilerlemenin, gelişmenin ve kalkınmanın ancak toplum içerisinde sağlanacak eşitlik ile olabileceği düşüncesi ile Türkiye`de Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının Avrupa ülkesinden daha önce gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

-Kadın hakları konusunda önemli mesafeler kat ettik Bilgin "Fransa ve İtalya`da kadınlara 1946`da, İsviçre`de ise 1971`de seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Ülke yönetiminde kadın zarafetinin, inceliğinin ve duyarlılığının varlığı, güzel ortamların oluşmasında önemli rol oynamaktadır.

AK Parti Hükümeti olarak, TBMM`de çıkardığımız yasalarla kadın haklarının uygulamaya geçirilmesi adına önemli mesafeler alınmıştır. Anayasa`mızda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık tanınması yönündeki değişiklik kabul edilmiş, kadınlarımız lehine yapılacak düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırı olamayacağı güvence altına alınmıştır.

Gelişen ve büyüyen bir Türkiye`nin kadınlarıyla yükseleceğine tüm kalbimle inanıyor, bu ülke için hizmet etmiş tüm kadınlarımızı saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı